Nog för att man kan bada på de flesta ställen där det finns vatten, men vissa platser är ju iordningsställda och kanske mer lämpade som badplatser. Här hittar du åtminstone några ställen att prova! Vilken är din favorit?

Bredbyn:
Kommer du från Tulleråsen så går det en väg in till vänster innan du kommer in i Bredbyn, med skylt "badplats". Fin badplats med brygga.

Gärde:
Gärdesjön:
Åk genom hela Gärde. Strax utanför byn går en väg in till vänster, med skylt "badplats". Gå från parkeringen och hitta lämplig plats på den långa stranden med den välkända utsikten över Åreskutan. Stening strand, men fin sandbotten när man kommit ut ett par meter i vattner.
Gärdesån (vid hällristningarna): I Gärde, sväng vänster mot hällristningarna och följ skyltarna. Gärdesforsen bjuder på ett alldeles spektakulärt äventyrsbad men var försiktig och respektera den unika miljön och hällristningarna!

Hålltjärn:
Där tjärnen går nästan ända ut till vägen mellan Hållan och Oxböle brukar det vara väldigt populärt att bada på sommaren. Håller man sig rakt ut eller till vänster så är bottnen ganska fin, om än lite dyig på sina ställen, och det är ganska långgrunt och blir varmt tidigt vilket brukar göra det populärt bland barnfamiljer.

Kluk:
Ta ett dopp Kougstasjön och köp en glass hos Kluksbua som ligger ett stenkast från badplatsen!  Badplatsen i Kluk hittar du om du kör längs vägen mellan Kluk och Kougsta. Här hittar du en fin badplats med gräsplan och brygga. Närhet till lanthandeln Kluksbua också där du kan köpa en glass eller två.

Rönnöfors:
Innan du kommer till Rönnöfors (om du kommer från Kaxås-hållet) så svänger du vänster mot Olden. Strax därefter svänger du höger ner på en väg som tar dig till en väldigt vacker badplats med oslagbar utsikt över fjällen.

Änge:
Åk mot Stavre (sväng av vid Änge Park), efter någon kilometer sväng höger vid skylt "badplats". Parkera vid bommen och gå sista biten. Brygga och grillplats finns.

 

mimmi halvarsson n�ldsj�n