De flesta är väl överens om att det är något alldelse särskilt med vattenfall - de är både vackra, mäktiga och respektingivande.

OBS: Komplettera gärna med mer info/bilder!


Finnåfallet, Finnsäter
Långsåfallet, Långsådalen

Rekommenderar även en dagsutflykt till mäktiga Ristafallet och Tännforsen, om du har lust att åka mot Åre-hållet. Vill du hellre åka mot Valsjöbyn så bör ni inte missa Ansättåns Canyon, Rengsfallet eller Hasslingsåfallet.
Länk till mer info om dessa fall hittar du i menyn under Se/Göra - Dagsutflykter utanför Offerdal.

 

Finnåfallet, FInnsäter

En mycket trevlig vandring eller promenad är att följa den gamla fäbodleden i Finnsäter. Leden går längs med Finnån, till Finnåfallet, och vidare till de gamla fäbodarna. Läs mer om Finnsäter här.
Parkeringen finns strax söder om Finnsäter, vid kvarnen och sågen, och längs med leden sitter skyltar som berättar om sevärt längs med stigen.
Efter 500 meters promenad längs en brusande å, på den fasta fäbodsvägen, kommer man till Finnåfallet. Finnåfallets vattenmassor väller utför skifferbranterna och här syns Finnsäterskifferns lättbrutna läger. Gustaindustrin i Brunflo bröt skiffer här på 1940-talet.
Till ljudet av forsande vatten är det skönt att koka kaffe vid den välordnade eldstaden nära fallet - missa inte denna lätt åtkomliga upplevelse!
Leden fortsätter sedan vidare, förbi fallet.

 


Långsåfallet, Långsådalen:


Bortanför Olden, nära Oldklumpen, finns Långsåfallet, ett vattenfall beläget i Långsån mellan Mjölkvattnen och nedre Oldsjön. Långsådalen är ett vackert område som lockar flera fiskare.


Långsåfallet, Offerdal
Långsåfallet, Offerdal
Foto: Jörgen Sundin